24 Ocak 2017 Salı

TATLI BİŞEYLER...

Bugün sadece tatlı tarifler vermek istedim.Soğuk ve kasvetli günlerde tatlı bişeyler olsun hayatımızda.Bu "Anneanne kurabiyesi " Herkesin bildiği çok basit ama lezzetli bir kurabiyedir.Çayın,kahvenin yanına arkadaş olur,sizi mutlu eder.Diğeri de "Ağlayan Pasta" O da çok basit ama bir o kadar lezzetli ve hafif bir pasta.Çocukların ve tabi büyüklerin de bayıldığı, ne zaman yapsam çokça  iltifatlar alan bir pastadır.
Eveet gelelim tariflere...




ANNEANNE KURABİYESİ


.2 Yumurta
.2 Su Bardağı toz şeker
.1 Su Bardağı sıvı yağ
.1/2 Su Bardağı yoğurt
.1 paket kabartma tozu
.2 silme çay kaşığı karbonat
.1 paket vanilya
.1 portakal kabuğu rendesi
.5-6 bardak un(ele yapışmayacak kıvama gelene kadar)

Bütün malzemeyi iyice yoğurup yuvarlıyoruz.Şekere batırıp tepsiye diziyoruz.180 derece de önceden ısıtılmıs fırında üzerleri hafif kızarıp,çatlayana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
Not: Ben portakal kabuğu rendesini içi toz şekerli bir kavanoz içinde bolca bulunduruyorum her zaman için buzdolabında.O yüzden biraz fazla kullandım.İsteyen damla çikolata,kuru üzüm,fındık,ceviz koyabilir.Ben en basit şekliyle verdim tarifi.

                         
                                                        AĞLAYAN PASTA                                


Keki İçin;
.4 Yumurta
.1Su bardağı toz şeker
.1 Su bardağı un
.4 Yemek kaşığı süt
.4 Yemek kaşığı kakoo
.1 Paket kabartma tozu
.1 Paket vanilya

Üzeri İçin;
.1 Paket krem şanti(2 poşet)
.1Bardak süt
.1 paket çikolata sos

Yapılışı ;
Keki normal kek gibi yapıp 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz

Kek pişip biraz ılık hale geldiğinde bir bardak soğuk sütü kekin üzerine döküyoruz.Biraz daha soğuduktan sonra 2 paket krem şantiyi hazırlayıp kekin üzerine sürüyoruz.Buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.En son pişirip soğuttuğumuz çikolata sosunuda üzerine döküp en az bir saat dolapta bekletiyoruz.Sonra dilimleyip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun...
Not:Ben yine kekin içine de portakal kabuğu rendesi koymadan edemedim:)
Tavsiye ederim.çikolata ve portakal bir arada muhteşem oluyor.
Bir de benim evde çikolata sosum yoktu ,sosu kendim yaptım.





Neşet Baba'yı bir kez daha rahmetle analım.Çok güzel bir çalışma olmuş..."Kendim ettim,kendim buldum"...
Malesef ki kendi ettiklerimizin sonuçlarına katlanmaktayız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder